Σεραφείμ Ζήκας: “Περισσεύει η υποκρισία και μέσω αυτής, αναδεικνύεται το απύθμενο θράσος”

Η πρόταση των δύο συνδικαλιστών του ΠΦΣ , για συμμετοχή στην απεργία στις 9/11/22 , την οποία διοργάνωσαν ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ , ξεχειλίζει από υποκρισία κ αναδεικνύει το απύθμενο θράσος των εισηγητών της για τους εξής λόγους :

 

1. Εισηγήθηκαν την πρόταση μια μέρα πριν…, άραγε καθ’ υπόδειξη  ποιών…;;;

2. Σε ένα κλάδο, που σε όλα σχεδόν τα μεγάλα αστικά κέντρα,  η λειτουργία φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο θα  «εξασφάλιζε» την παταγώδη αποτυχία σε κάθε όχι καλά προετοιμασμένη κινητοποίηση – κ μάλιστα σε απεργία η οποία δε θα είχε καμία σχέση με κλαδικά ζητήματα ή δεν θα μπορούσε να τα  επικοινωνήσει – η λήψη απόφασης συμμετοχής στην απεργία θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ενότητα του κλάδου, θα έπληττε την εικόνα του, αλλά, από την άλλη θα ικανοποιούσε τα κομματικά επιτελεία των εισηγητών…!

3. Αγνόησαν σκοπίμως και επιμελώς απέκρυψαν ότι δεν υπήρχε η συνδικαλιστική στήριξη σε ένα ενιαίο μέτωπο υγειονομικού, επιστημονικού, εμπορικού κόσμου με τη συμμετοχή των επιμελητηρίων που συνήθως δίνουν το σύνθημα και αποτελούν το εφαλτήριο των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

4. H ενεργειακή κρίση, έχει παγκοσμίως επιφέρει τεράστιες αλλαγές κ δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, τα οποία δε θα υπήρχαν εάν δεν υπήρχε η επεκτατική πολιτική  της Ρωσίας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα κ η γενεσιουργός αιτία όλων των επαγόμενων προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν πρωτόγνωρα κ βασανιστικά τους λαούς, τις κοινωνίες κ κυρίως τον Ουκρανικό λαό, ο οποίος εξοντώνεται.

 

Δεν είδα κανέναν από τους εισηγητές να ευαισθητοποιηθούν έστω κ στα λόγια, πόσο μάλλον δε στις πράξεις , ώστε να προτείνουν κάποια μορφή αντίδρασης ή έστω καταδίκης σε αυτό τον πόλεμο στη γειτονιά της Ευρώπης…

Ο στόχος της ανάρτησης δεν είναι η ευαισθητοποίησή τους, ούτε η αλλαγή πορείας τους αφού μου είναι σαφέστατο ότι, με έργα και πράξεις, πλήρως συνειδητοποιημένοι, στηρίζουν τον πόλεμο αφού αυτός δημιουργεί τεράστια οικονομικά κ κοινωνικά προβλήματα στους λαούς, με συνέπεια να αυξάνεται η προσδοκία τους για πολιτική εκμετάλλευση κ συνδικαλιστική επιβίωση, η οποία θα τους βγάλει από το τέλμα, την απομόνωση κ την πλήρη περιθωριοποίησή τους.

Όμως, ο λαϊκισμός, η υποκρισία, τα ψέματα κ οι συκοφαντίες περί «κυβερνητικών οσφυοκαμπτών», από εκείνους που δίδαξαν την κυβερνητική υποταγή, με ανταλλάγματα κ σαφή στόχο τη χειραγώγηση του κλάδου, έχουν κοντά ποδάρια κ οι πράξεις τους απογοητεύουν ακόμα κι εκείνους που έχουν την καλή πρόθεση να τους πάρουν στα σοβαρά!

 

Και σ’ αυτήν την περίπτωση, οδηγός τους, δεν είναι τα συμφέροντα του κλάδου, αλλά ΜΟΝΟ, η αποκόμιση κομματικών ευσήμων…

 

Ζήκας Σεαρφείμ – Α’ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

error: Content is protected !!