ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ3 Μάρτιος 2022

Ελλείψεις Φαρμάκων

Η συνέντευξη τύπου για τις ελλείψεις πραγματοποιήθηκε τελικά την Τετάρτη 2 Μαρτίου, με πλήρη ανάπτυξη του θέματος από τον Πρόεδρο και Γραμματέα του ΠΦΣ, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από το ρεπορτάζ της υγείας, για ένα ζήτημα που στρατηγικά πρέπει να παραμένει στην επικαιρότητα.

Ο ΠΦΣ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΟΣΦΕ, με την ΠΕΦ, με την ΣΦΕΕ και θα προσκαλέσει και τον σύλλογο των Ιδιωτικών Φαρμακαποθηκαρίων, ώστε το πρόβλημα των ελλείψεων να αναδειχθεί και να αντιμετωπιστεί όχι στα λόγια αλλά με έργα.

Θα πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τα φαρμακεία τις φαρμακαποθήκες, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακοβιομηχανίες, ώστε  να δρομολογηθούν λύσεις χωρίς άλλες κωλυσιεργείες και καθυστερήσεις.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν χώρες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα των ελλείψεων επιτυχώς με αποτέλεσμα να υπάρχουν προτάσεις για λύσεις, οι οποίες μπορούν να υιοθετηθούν και στη δική μας θέση στο ζήτημα. Θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή πρόταση προς τον υπουργό που θα πρέπει να την υλοποιήσει.

Οι κυβερνώντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το επιχείρειν και τα θετικά ισοζυγία δεν συμβαδίζουν αρκετές φόρες με την υποχρέωση της πολιτείας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Έλληνας ασφαλισμένος να μπορεί βρίσκει απρόσκοπτα το φάρμακο για την θεραπεία του.

Επίσης ο ΕΟΦ είναι υποχρεωμένος επιτελούς να δημιουργήσει μια αξιόπιστη λίστα ελλειπτικών φαρμάκων που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως επίσης είναι επιφορτισμένος να κάνει πράξη αυτό που συναποφασίστηκε πριν ενάμιση χρόνο, λειτουργώντας τη διασύνδεση της πλατφόρμας του ΠΦΣ  με την πλατφόρμα του ΕΟΦ ώστε να έχουμε επικαιροποιημενη λίστα με πραγματικές ελλείψεις, που θα οδηγεί στις σωστές αποφάσεις.

error: Content is protected !!