Η ΟΜΑΔΑ19 Φεβρουάριος 2022

Κατσαράκης Εμμανουήλ

Ο Κατσαράκης Εμμανουήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και το 1997 έλαβε το Πτυχίο Φαρμακευτικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι γνώστης δυο ξένων γλωσσών, της Αγγλικής και της Ιταλικής.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο επάγγελμα με την πρακτική του άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ την στρατιωτική του θητεία την πραγαμτοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) και στα ιατρεία της 15 Π.Μ.

Από το 1999 έως και το 2000 διετέλεσε υπεύθυνος φαρμακοποιός σε κληρονομικό φαρμακείο, ενώ το 2000 έως και σήμερα διατηρεί το δικό του φαρμακείο στις Μουρνιές Χανίων.

Συνδικαλιστικά δραστηριοποιείται στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων από το 2019, σε θέσεις όπως μέλος, Γραμματέας και από το 2014 ως Πρόεδρος του Συλλόγου. Ενώ από το 2020 έως και σήμερα είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ.

Συμμετέχει σε επιτροπές και συγκεκριμένα  ως αναπληρωματικό μέλος του ΠΦΣ στο ΚΕΣΥ και ως εκπρόσωπος του ΠΦΣ στον ΕΦΚΑ ενώ συμμετέχει και σε επιτροπές του ΠΦΣ όπως επεξεργασίας Συμβάσεων με ασφαλιστικά ταμεία, στην επιτροπή συνεργασίας με ΗΔΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ και είναι υπεύθυνος συντονισμού και ενημέρωσης των προγραμμάτων διαχείρισης φαρμακείου.

Έχει πραγματοποιήσει διάφορες Εισηγήσεις – Ομιλίες από το 2013 έως και σήμερα σε διάφορες εκδηλώσεις , συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες, όπως : στο 11ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικού Συνεδρίου στα Χανιά με τίτλο «Φαρμακεία για τον Πολίτη», στην ημερίδα «Αναπνέω Ελεύθερα» της  Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συμμετείχε  σε στρογγυλό τραπέζι του 12ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΦΝΙ «Νοσοκομειακός φαρμακοποιός και φαρμακευτική φροντίδα» στα Χανιά, στο στρογγυλό τραπέζι του 13ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, στο 14ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, ενώ  τοποθέτηση πραγματοποίησε και στη Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση «Ο Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για την ενημέρωση των Υγειονομικών Κρήτης. Επίσης στα πλαίσια του  διαδικτυακού σεμιναρίου «Αποφρακτικά νοσήματα αεραγωγών – Προσεγγίσεις» του ΙΔΕΕΑΦ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ανέπτυξε το θέμα «Πώς  βλέπει  τη  συνεργασία  φαρμακοποιών  και  πνευμονολόγων  ο  σύγχρονος φαρμακοποιός».  Συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Η αλήθεια για τον εμβολιασμό της covid-19 , οι επιστήμονες απαντούν» που διοργάνωσε ο ΣΥΦΑΧ στο Δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος» στα Χανιά.

Πολλές είναι και οι συμμετοχές του στα πλαίσια της  εκπροσώπησης του ΦΣΧ σε Ιατρικά συνέδρια, σε συνέδρια των Συνεταιρισμών φαρμακοποιών Κρήτης και σε συνέδρια άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων πανελλαδικά ενώ διοργανώνει σειρά επιστημονικών ημερίδων για τα μέλη του Φ.Σ. Χανίων.

Από το 2014 έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε Δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες και περιοδικά φαρμακευτικού ενδιαφέροντος με άρθρα για θέματα που αφορούν στο επάγγελμα του Φαρμακοποιού, ενώ έντονη είναι και η παρουσία του σε εκπομπές σε ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα της Κρήτης για την Υγεία, την πρόληψη και τον εμβολιασμό, για την αντηλιακή και αντικουνουπική προστασία, για τη φυτοθεραπεία, για την αυτοθεραπεία και για ποικίλες δράσεις στα πλαίσια της ΠΦΥ.

Ως Φαρμακοποιός θέτει ως ύψιστης σημασία την επιμόρφωση συμμετέχοντας σε πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων για θέματα σχετικά με την Έρευνα, τη Φαρμακευτική επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία.

Συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις με το Φ.Σ.Χ να συμμετέχει ενεργά  στον ΟΚΑΝΑ. Ο ετήσιος μαραθώνιος δρόμου της Κρήτης τίθεται υπό την χορηγία και διοργάνωση του ΦΣΧ καθώς επίσης και η  ετήσια καμπάνια για «Ένα δέντρο γεμάτο γάλα» με τους Ιατρούς του Κόσμου. Υπό την αιγίδα και την στήριξη του Συλλόγου Χανίων βρίσκεται και η  Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ενώ συμμετέχει και στην ετήσια διημερίδα του επαγγελματικού προσανατολισμού με την Περιφέρεια Κρήτης κ.α.

Τέλος, πολλές είναι και οι δράσεις σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων,τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς ο «Ορίζοντας», το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Ελληνική Φαρμακευτική εταιρεία, τη Φαρμακευτική  Εταιρεία Ελλάδος, με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων.

Διαβάστε την Αρθρογραφία
Share
error: Content is protected !!