ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ1 Απρίλιος 2022

Το παρασκήνιο της διάθεσης των 3 self tests

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για διάθεση τριών self test για τους μαθητές και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρόθυμα δημοσιεύματα που τις φιλοξένησαν, τα οποία έθεταν θέμα ετεροχρονισμένης παρέμβασης του ΠΦΣ και ταλαιπωρίας των φαρμακοποιών, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Τις περισσότερες φορές, ενώ η χορήγηση αφορούσε δύο εβδομάδες με διπλούς ελέγχους ανά εξεταζόμενο δηλ. συνολικά ανάγκη για τέσσερα test, τελικά με παρέμβαση του ΠΦΣ δόθηκε ολόκληρη η συσκευασία των πέντε, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση έργου ανασυσκευασίας και δαπάνη χρόνου για το φαρμακείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην έντονη διαφωνία μας για την διάθεση των τριών self test και όχι της συσκευασίας των πέντε, μας παρακάλεσαν να διαθέσουμε τα τρία test γνωρίζοντας την επιβάρυνση που θα είχαμε καθόσον ήταν αδύνατο να διανεμηθεί ολόκληρη η συσκευασία των πέντε. Αυτό διότι τα αποθέματα που υπήρχαν δεν έφταναν για τη διάθεση ολόκληρης της συσκευασίας ανά δικαιούχο (5 τεμ),  αφού τότε θα υπήρχαν φαρμακεία που δεν θα προμηθευόντουσαν  την απαραίτητη ποσότητα, γεγονός που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη ομαλή διάθεση στους δικαιούχους.

Με δεδομένο το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, δεν θα μπορούσαν οι φαρμακοποιοί να αρνηθούν την συνέχιση της διάθεσης των self test προς τους δικαιούχους. Μια υποχρέωση την οποία έχουμε αναλάβει συμβάλλοντας στην ισχυρή εικόνα ενός πολύ σημαντικού παράγοντα της ΠΦΥ με ένα μετρήσιμο και αναγνωρισμένο από όλους ρόλο.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου κατανοεί τον ρόλο μας στην διάθεση των self test όπως και στο κλείσιμο των ραντεβού και στην διεξαγωγή των rapid test. Όσο για κάποιους ελάχιστους  τυχοδιώκτες του κλάδου οι οποίοι παραμένουν άφωνοι και «ωσεί παρόντες» κατά τις Γενικές Συνελεύσεις του ΠΦΣ αλλά σπεύδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία εξειδικεύονται, να εξασκηθούν στο λαϊκισμό επιχειρώντας να διαστρεβλώσουν γεγονότα, να δημιουργήσουν κλίμα και να αποκομίσουν ατομικά οφέλη, έχουν ήδη κριθεί από την πλειοψηφία του κλάδου!

error: Content is protected !!