Η ΟΜΑΔΑ19 Φεβρουάριος 2022

Τσαπέκος Αλέξανδρος

Γεννήθηκε το 1954 στην Προσοτσάνη Δράμας , όπου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Σπούδασε στη  Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1972 έως το 1977, οπότε κι αποφοίτησε  .

Το 1980 άνοιξε φαρμακείο στον Ίασμο Ροδόπης, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα .

Ασχολείται ενεργά με τον Συνδικαλισμό  επί 3 χρόνια από τη θέση του Γραμματέα  και για 24 χρόνια  από τη θέση του Προέδρου του Φ.Σ. Ροδόπης  και ως τακτικού αντιπροσώπου  στον ΠΦΣ .

Από το 2017 μέχρι σήμερα εκλέγεται στο ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και το υπηρέτησε  από τις θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα, του Γ΄ Αντιπροέδρου  και από το 2020 μέχρι και σήμερα του Α΄ Αντιπροέδρου του ΠΦΣ

Ταυτόχρονα συμμετέχει  στο ΔΣ του  ΚΕΜΕΑ ( Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης ) του Δήμου Κομοτηνής.

Από το 2019 είναι Αντιπρόεδρος στον  Ελληνικό Ερυθρό  Σταυρό, Παράρτημα Κομοτηνής  .

Συμμετέχει συνεχώς σε δράσεις ομάδων της τοπικής κοινωνίας  για  την προστασία του  Περιβάλλοντος και προσπαθεί  μαζί με πολλούς συναδέλφους του για την  περισυλλογή των ληγμένων φαρμάκων, την καταστροφή τους με τη δέουσα μέθοδο και για την αξιοποίηση των  μη ληγμένων οικιακών φαρμάκων,  σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις του τόπου του ,  των ‘’Φαρμακοποιών του Κόσμου ‘’ κ.α.  ή με  αποστολή τους σε λαούς που δοκιμάζονται από  καταστροφές  ή  πολέμους .

Τέλος αφιέρωσε πολύ χρόνο μαζί με συναδέλφους του στη Ροδόπη  στην τριετή καμπάνια με τίτλο ‘’Το φάρμακο ίαμα και δηλητήριο’’ για την ενημέρωση των νέων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του Νομού Ροδόπης σχετικά με  την ΄΄ Ορθή χρήση των Φαρμάκων ‘’, την οποία οραματίζεται να γίνει πανελλήνια με συνεργασία ΠΦΣ –Υπ. Υγείας – ΕΟΦ.

Διαβάστε την Αρθρογραφία
Share
error: Content is protected !!