Η ΟΜΑΔΑ19 Φεβρουάριος 2022

Βαρουξή Λουκία

Η Βαρουξή Λουκία κατάγεται και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Λειβαδιά.

Σπούδασε φαρμακευτική στο Università Degli Studi di Bologna στην Ιταλία.

Η οικογένεια της δεν έχει σχέση με τον χώρο του φαρμάκου και επομένως δημιούργησε το δικό της φαρμακείο γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα καθημερινά προβλήματα μιας μικρής επιχείρησης.

Στη ζωή όμως πρέπει να παίρνεις ρίσκα, αν χάσεις μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος, αν κερδίζεις δυναμώνεις και συνεχίζεις.

Τον Δεκέμβριο του 2002 προσλήφθηκε ως υπεύθυνη φαρμακοποιός στον ΣΥ. ΦΑ Λειβαδιάς και η φράση “πάρε τα κλειδιά κ φρόντισε να μην την ρίξεις έξω” που της είπαν τότε ηχεί ακόμη στα αυτιά της.  Σε 1,5 χρόνο μετά και χωρίς να είναι απόφοιτος οικονομικών σπουδών προάγεται σε Διευθυντή του Συνεταιρισμού. Στα 4 χρόνια που ακολουθούν ο ΣΥΦΑ Λειβαδιάς γίνεται ένας ανταγωνιστικός αστικός συνεταιρισμός φαρμάκων ισάξιος των υπολοίπων.

Τον Απρίλιο του 2006 εγγράφεται στο μητρώο των φαρμακοποιών του συλλόγου Λειβαδιάς και ανοίγει το δικό της φαρμακείο. Την ίδια χρονιά εκλέγεται και στο ΔΣ του Φ.Σ. Λειβαδιάς και εκλέκτορας στον ΠΦΣ, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, εκπροσωπώντας δυναμικά τον σύλλογο της, δουλεύοντας για να αλλάξει τα στερεότυπα που το κατεστημένο και η οικονομική κρίση αργότερα είχαν δημιουργήσει στους κοινοτικούς φαρμακοποιούς.

Στο εν τω μεταξύ ολοκληρώνει ένα……. Diploma in Marketing Management και ένα Δίπλωμα Δημοσίων Σχέσεων και Διοίκησης, κάνοντας την ακόμη πιο εξωστρεφή και ωθώντας την με μεγαλύτερο σθένος να συμμετέχει στα κοινά.

Με την συμμετοχή της:

Ως μέλος ΔΣ του Φ.Σ. Λειβαδιάς,

ως πρόεδρος του ΣΥΦΑ Λειβαδιάς τα τελευταία 6 χρόνια,

ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

ως μέλος ΔΣ του ΙΔΕΑΑΦ  πρόσφατα.

Στον ελεύθερο της  χρόνο το “Green Exercise” με ποδηλασία και τρέξιμο βουνού, αποτελούν πλέον αναγκαιότητα στη ζωή της, καθώς και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων που τελευταία ασχολείται ημι-επαγγελματικά, την τραβούν εκτός πάγκου.

Share
error: Content is protected !!