Ο Ανδρέας Βίτσος είναι Πτυχιούχος της φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (2001), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Βιομηχανική Φαρμακευτική» ΕΚΠΑ (2006) και τελειόφοιτος Υποψήφιος Διδάκτωρ του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΕΚΠΑ (ειδίκευση Δερμοφαρμακολογίας).
Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο όπου και διατηρεί το φαρμακείο.
Είναι για δεύτερη τριετία, Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΣ Ζακύνθου, Αντιπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ζακύνθου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Παράλληλα,υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής.
Διαθέτει ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ έχει διδακτική εμπειρία στη Φαρμακολογία και τη Φαρμακευτική Τεχνολογία.
Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί στον διεθνή και εθνικό επιστημονικό τύπο (8 διεθνείς δημοσιεύσεις), ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια (32 συμμετοχές).
Για το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί με τον τίτλο του φιναλίστ στη Γαλλική Έκθεση καινοτομίας Innovact Campus Awards στη Reims το 2012, ενώ το 2018 εργασίες στις οποίες συμμετείχε βραβεύτηκαν με το 1ο Βραβείο στο 27ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη και το 3ο Βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο Transatlantic Diabetic Lower Extremity and Chronic Wound Symposium που εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές πλήθους εθνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ έχει υπηρετήσει ως αξιολογητής στην ΑΔΙΠ αλλά και ως κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του αντικειμένου του.
Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται ενεργά με επιστημονικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα στο πλαίσιο των δράσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών. Υπήρξε μέλος της ομάδας τεκμηρίωσης η οποία το 2007 σχεδίασε τη Δια Βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών υπό τον τότε Γενικό Γραμματέα, συμμετέχοντας ως εκπαιδευτής ήδη από τον πρώτο κύκλο.
Το τελευταίο διάστημα έχει συντονίσει εκ μέρους του ΠΦΣ μερικά από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΔΕΕΑΦ, όπως αυτό για τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό και τη Χορήγηση Ανθρώπινης Ανοσοσφαιρίνης και αυτό για την Προαγωγή του Εμβολιασμού κατά της COVID – 19.
Από τον Αύγουστο του 2020, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ επικουρεί την Ελληνική Αντιπροσωπεία στην PGEU ως τεχνικός σύμβουλος.