Η ΟΜΑΔΑ19 Φεβρουάριος 2022

Γουβάλας Θανάσης

Ο Θανάσης Γουβάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία όπου διατηρεί φαρμακείο τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι  απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Α.Π.Θ. Προσωπικές κυρίως αναζητήσεις  τον οδήγησαν στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινοτική Φαρμακευτική από το University of Derby (UK), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Δημόσια Υγεία και τις Κοινωνικές Αλλαγές από το University of Cumbria (Lancaster, UK), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Pharmacy Management από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και Μεταπτυχιακού τίτλου επιπέδου Μάστερ στην Πολιτική Υγείας  και Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ανησυχία του τον οδηγεί επίσης στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (2012)  όπου εντρυφεί στις ¨Προκλήσεις στην Παγκόσμια Υγεία¨, στο Πανεπιστήμιο του Χρόνιγκεν στην Ολλανδία (2013) και στο Εθνικό Κέντρο Φαρμακοεπαγρύπνησης (Lareb) για διεύρυνση της γνώσης στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ το 2015 πηγαίνει στον WHO στη Γενεύη για συμμετοχή στα ¨Τεχνικά Σεμινάρια  για τα Βασικά και Θεμελιώδη Φάρμακα και Προϊόντα Υγείας¨

To 2014 θα τιμηθεί με το Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης στο ετήσιο συνέδριο της ΕΣΔΥ για την πρωτότυπη εργασία του «Εξέλιξη της Συμμετοχής των Ασφαλισμένων στην Αγορά Φαρμάκων στην Περίοδο 2011-2014».

Το 2016 συμμετέχει για λογαριασμό του ΦΣ Φθιώτιδας στην Δημιουργία, την Οργάνωση και το Συντονισμό  λειτουργίας Φαρμακείου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων (Camp) Θερμοπυλών.

Συνδικαλιστικά δραστηριοποιείται στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Φθιώτιδας τα τελευταία 30 χρόνια και τα τελευταία 12 χρόνια  σαν εκλέκτορας στον ΠΦΣ.

Από το 2000 και για 15 χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε συνεργατικά σχήματα φαρμακείων.

Διαβάστε την Αρθρογραφία
Share
error: Content is protected !!