Η ΟΜΑΔΑ19 Φεβρουάριος 2022

Ζήκας Σεραφείμ

Ο κ. Σεραφείμ Ζήκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1984 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο του φαρμάκου διατηρώντας φαρμακείο στην περιοχή της Θήβας.

Ο κ. Ζήκας έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση καθώς έχει διατελέσει:

  • Εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από το 1984 έως και σήμερα
  • Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας από το 2007 έως και σήμερα
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ από το 2011 έως και σήμερα, στις θέσεις του μέλους, του Ταμία, του Β΄ Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα
  • Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) από το 2017 έως και σήμερα

Επί της Προεδρίας του κ. Ζήκα το ΙΔΕΕΑΦ μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό φορέα με την υλοποίηση δεκάδων επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαν πλήθος φαρμακοποιών, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη του αυξήθηκαν από 2.500 σε 10.000. Τα σεμινάρια για την φορολογική διαχείριση του φαρμακείου, για την Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων, τα σεμινάρια των Πρώτων βοηθειών, οι ημερίδες για την ορθή χρήση Αναπνευστικών Συσκευών χαίρουν της ευρείας αποδοχής των φαρμακοποιών. Το ΙΔΕΕΑΦ προσαρμοζόμενο πλήρως στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας της Covid-19 σχεδίασε και υλοποίησε πλήθος διαδικτυακών  σεμιναρίων και συμποσίων, όπως τα σεμινάρια για τους εμβολιασμούς ενηλίκων και για την φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση από τους φαρμακοποιούς. Σημαντικό γεγονός της θητείας του κ. Ζήκα στο ΙΔΕΕΑΦ αποτέλεσε ο ορισμός του Ινστιτούτου ως φορέα πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού. Ο κος Ζήκας, ως υπεύθυνος για την διαμόρφωση και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου εξασφάλισε την συνεργασία καταξιωμένων φορέων, όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και εξαίρετων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Ο κ. Ζήκας  είναι αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ από το Μάρτιο του 2021 ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θηβαίων από το 1994 έως και το 1998, και συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Είναι παντρεμένος με την Φαρμακοποιό κα Λουκίδου και έχουν μια κόρη Φαρμακοποιό.

Διαβάστε την Αρθρογραφία
Share
error: Content is protected !!